WWOOF PROJECT BIJ ROBERT GEERS

Hallo mensen met een natuurhart. Mensen die permacultuur en bouwen met stro en leem geweldig vinden. Mensen die hun lichaam en brein graag gebruiken. 

Wij starten in het voorjaar van 2019 met een wwoofplek, het opbouwen van een homestead

Inmiddels wonen wij 3 jaar in Zweden en hebben wij hard gewerkt om ons zelfvoozienende plek op te bouwen. We hebben ervaring opgedaan en weten nu meer en beter wat onze (on)mogelijkheden zijn, of wat we nodig hebben. 

Wat vraagt dit project van ons?

Het opbouwen van een homestead vraagt mankracht, kennis en creativiteit. Wij zijn met drie personen, waarvan er nu één (1968) buiten de deur werkt voor het geld, één (1998) persoon weer gaat studeren om een baan in de bosbouw te verkrijgen en één ( 1999) persoon zich 100% toelegt op de homestead, met ondersteuning van de andere twee als deze vrij zijn van werk en studie en WWOOFERS

Wat is ons plan hier?

Wij gaan in afzonderlijke wooneenheden wonen op deze plek. Ieder zijn eigen plek en toch samen.

De plek zal ons gaan voorzien van voedsel, groenten, vlees, en wol (schapenvlees, wol en huiden). Een homestead die ons moet gaan verschaffen wat nodig is om zo  met minder geld(uitgaven) te kunnen leven.  

Met onze afzonderlijke kwaliteiten en interesses nemen we allen een deel  van de werkzaamheden op ons, om er zo samen voor te zorgen dat het leven anders en minder geld behoevend zal zijn. 

En op de lange termijn willen wij dat de homestead ons ook inkomsten gaat geven.

Robert Geers gaat de homestead opzetten. 

Wie zoeken wij voor de projecten in 2019?

Wij zoeken dus Wwoofers voor de projecten in 2019, sterke mensen met een hart voor permacultuur en bouwen met stro, leem, pallets en bomen. 

In 2019 werken we van mei tot en met september met wwoofers omdat het ons nog ontbreekt aan een winterverblijf. Dus ook deze willen wij gaan bouwen met de wwoofers. 

Hoe 2020 eruit gaat zien weten we pas aan het eind van het seizoen. 

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je hier een ervaring met het opbouwen van een homestead Hoe start je met zoiets en wat komt er allemaal bij kijken. 

Wij laten jou ervaren hoe het is om in de natuur te wonen, in alle eenvoud. 

Je mag hier voelen hoe het leven zonder agenda is en hoe de natuur onze dag bepaalt, in ritme en tempo. 

En ontspannen hoort bij deze leefstijl in de vorm van zitten aan een kampvuur (mits er geen openvuur verbod is) en het water op met de kajaks. 

Je gaat ervaren hoe het is om zonder auto en internet  te leven want Robert loopt naar Sunne voor boodschappen en internet (de bibliotheek) en jij mag mee. 

Dus jij voelt straks de voor en "nadelen" van leven buiten het systeem. 

Ook wij hebben niet alle wijsheid en ervaring in pacht, dus wij hopen ook van jou te leren. 

Slaapplaatsen

Nu hebben wij 3 slaapplaatsen beschikbaar, 2 in de grote caravan en 1 in de avontuurlijk jachthut. Omdat wij hier geen stromend water en of wasmachine hebben vragen wij jou je eigen beddengoed (slaapzak en kussen) mee te nemen. 

Wij werken met jongeren vanaf 18 jaar omdat een 19 jarige het project begeleidt. Je staat hier op eigen benen, we eten minimaal 1 keer per dag samen, het warm eten. De koelkast wordt voorzien eten van voedsel voor de wwoofers. 

Alcohol nuttigen we alleen in het weekend en met mate. Verdovende middelen zijn hier niet toegestaan.

De projecten van 2019

  • Aanleggen grotere en functionelere permaculture groententuin
  • Verder uitgraven natuurvijver
  • Afbouwen roundhouse (metselen) met natuurkeien en voorzien van gemetselde openhaard en dak. 

Werktijden

Je werkt 5 uur per dag, en we werken  5 dagen per week. We houden rekening met de warmte. Verkoeling en wassen doen we in de rivier. Deze ligt achter onze tuin, in het bos. 

De voertaal is bij meerdere wwoofers, Engels. 

Je moet op eigen gelegenheid in Sunne zien te komen, wij halen mensen op vanaf het station in Sunne, te voet ( anderhalf uur teruglopen) of met onze auto (als deze thuis staat) Er gaan 2 a 3 bussen per dag  naar Rottneros park, vanaf daar is het 3 km lopen het bos in. 

Aantal links om hier te komen.

  1. Het vliegtuig naar Oslo Gardemoen 
  2. Met de trein van Oslo centrum naar Karlstad - Sunne (www.sj.se)
  3. Met de bus van Sunne centrum naar Rottneros park ( www.varmlandtrafik.se)

Wil jij ook meedoen aan dit wwoof project maak je dan lid van wwoof.se en schrijf je in op onze wwoofplek.